Artrozat e artikulacioneve te supit

Artrozat e artikulacioneve te supit

Artroza eshte nje term mjeksor qe nenkupton ndryshimet   degjenerative te artikulacioneve.  Artroza ne sup mund te preke artikulacionin glenohumeral ose /dhe artikulacionin akromioklavikular. Nje tip tjeter artroze ne artikulacionin e supit eshte e ashtuquajtura  Cuff-tear arthritis (artroze per shkak te ruptures se tendineve rrotullues te supit). Tek cilet paciente shfaqet kjo patollogji? Paciente qe kane pesuar nje traume ne sup…

Lexo me shume