Artrozat e artikulacioneve te supit

Artrozat e artikulacioneve te supit

Artroza eshte nje term mjeksor qe nenkupton ndryshimet   degjenerative te artikulacioneve.  Artroza ne sup mund te preke artikulacionin glenohumeral ose /dhe artikulacionin akromioklavikular. Nje tip tjeter artroze ne artikulacionin e supit eshte e ashtuquajtura  Cuff-tear arthritis (artroze per shkak te ruptures se tendineve rrotullues te supit). Tek cilet paciente shfaqet kjo patollogji? Paciente qe kane pesuar nje traume ne sup…

Lexo me shume

Dhimbja e supit

Dhimbja e supit

Artikulacioni supit eshte i lidhur me trupin (sternumin, pjesen cervikale te shtylles kurrizore dhe toraksin) nepermjet strukturave anatomike si muskuj dhe ligamente. Ne ndryshim nga artikulacione te tjera te medha si ai koksofemoral apo ai i gjurit, ne te cilet kockat mbeshteten mbi njera tjetren, artikulacioni i supit quhet edhe artikulacion i varur dhe roli i indeve te buta eshte…

Lexo me shume