Tendinet rrotullues te supit dhe ruptura e supraspinatit

Tendinet rrotullues te supit dhe ruptura e supraspinatit

Tendinet rrotullues te supit (Rotator Cuff) Rotator cuff (mansheta rrotatore) eshte nje shtrat tendinesh qe mbeshtjellin koken e humerusit nga ana e perparshme, e pasme dhe nga ana e siperme-e jashtme e tij. Keto tendine jane zgjatime te muskujve qe vijne nga shpatulla, te cilet jane pergjegjes per rrotullimin e krahut dhe quhen: -tendini i muskulit supraspinatus i cili eshte pergjegjes per…

Lexo me shume