Ortopedi

Klinika Bano ofron vizite te specializuar ortopedike ne lidhje me diagnozen dhe planin e personalizuar te trajtimit te traumes dhe patollogjive muskuloskeletale te adultet dhe femijet.

-Trajtimet kirurgjikale kryhen ne spitalet partnere:

Kirurgji artroskopike dhe e hapur ( endoprotezimi, osteotomite, distraksioni dhe fiksimet e frakturave me shtifte intramedulare, fiksatore eksterne ose interne)  per trajtimin e dhimbjes se supit, gjurit dhe artikulacionit koksofemoral si rrjedhoje e traumes, artrozes se artikulacioneve, apo demtimeve ligamentoze akute ose te hershme.

Kirurgji ne kolonen vertebrale: dekompresion me ose pa stabilizim kolone vertebrale ne traume dhe tumore te kolones si dhe aplikim i teknikave me nderhyrje te kufizuar te kyfoplastikes, vertebroplastikes dhe reponimit perkutan te frakturave pa humbje gjaku, traume minimale kirurgjikale dhe rehabilitim te shpejte.

-Injeksionet e artikulacioneve te gjymtyreve te siperme dhe te poshtme (supit, berrylit, radiokarpal, koksofemoral, gjurit dhe artikulacionit talokrural),

– Injeksionet e artikulacioneve te vogla (akromioklavikular, sternoklavikular dhe te gishtave te anesive),te strukturave tendinoze dhe ligamentoze.

– Injeksione diagnostike /terapeutike ne kolonen vertebrale : sakroiliake, nerve root block, caudal epidural injection, facet joint injection per diagnostikimin dhe trajtimin e dhimbjes se mezit, te nervit ischiatik dhe te artikulacioneve sakroiliake.

– Terapi Platetel Rich Plasma (PRP) dhe Bone Marrow Aspirates terapi (BMAC) per trajtimin e dhimbjes muskuloskeletale dhe permiresimin e funksionit te artikulacioneve ne artrozat dhe demtimet tendinoze.

-Trajtimi jo kirurgjikal i frakturave dhe demtimeve te indeve te buta, jane disa nga sherbimet e klinikes ne fushen e ortopedise.